Marktontwikkelingen in de hout- en palletindustrie 2021

Onder invloed van onder andere COVID-19 zien we een aantal onverwachte en unieke ontwikkelingen die ook invloed hebben op de hout- en palletindustrie. Wij praten u graag bij.

Ontwikkelingen houtmarkt:

  • De huidige situatie in de houtmarkt heeft serieuze gevolgen, voor zowel de prijsstelling als de beschikbaarheid van het hout en hiermee ook de palletproductie. Wij zullen mede daarom mogelijk vaker een langere levertijd hebben dan u van ons gewend bent.
  • Er zijn behoorlijke prijsstijgingen van hout door middel van grote, wereldwijd exporterende zagerijen. Zij nemen voorschot op het tekort ten nadele van middelgrote- en kleine zagerijen.
  • De impact van Covid-19 op de productieplanning en het zaagprogramma door zowel uitval door zieke medewerkers als beperkende maatregelen bij de zagerijen.
  • Overvolle orderboeken bij de buitenlandse houtleveranciers en tekorten in de beschikbaarheid voor transport vanuit het buitenland.


Wat betekent dit voor de afname van pallets en kisten?

Wij zullen er alles aan doen om u van dienst te blijven en willen wij u daarom de volgende adviezen meegeven:

  • Wij raden aan om tijdig uw nieuwe en gebruikte pallets en kisten te bestellen, de verwachting is dat de prijs nog verder gaat stijgen. Bovendien kan het voorkomen dat de levertijden langer zijn dan u van ons gewend bent.
  • Wij bieden altijd een oplossing voor bedrijven. Voor advies denken wij dan ook graag met u mee. U kunt hiervoor altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.